Els productes de temporada són aquells aliments que arriben a la seva màxima frescor i sabor en determinades èpoques de l’any, cultivant-se naturalment i respectant els cicles naturals.

Són aliments que destaquen per ser més nutritius i sostenibles, ja que s’adapten al clima i a l’entorn local, i que per tant, recomanem incloure’ls en les propostes gastronòmiques del teu restaurant.

En aquest article, com a xef corporatiu d’Assolim, vull explicar-vos la importància d’afegir productes de temporada al teu menú, com aprofitar al màxim aquests productes i els múltiples beneficis que us poden aportar.

Comencem!

La importància d’utilitzar-los

En primer lloc, cal destacar que cada cop més els clients busquen una gastronomia sostenible. El consumidor desitja menjar productes que siguin garantia de qualitat i sabor, i sobretot que respectin al medi ambient.

D’altra banda, a part dels beneficis mediambientals que comporta, optar per productes de temporada també és molt positiu per als productors locals, ja que els hi permet desenvolupar la seva feina en òptimes condicions i trobar el seu segment de mercat.

A més, donar versatilitat a un mateix producte de temporada al teu menú t’ajuda a gestionar millor la rotació i minimitzar el desaprofitament alimentari, un problema de caràcter global al qual cal fer front.

Avançat amb la teva planificació

Per tal de treure el màxim rendiment , recomano planificar amb temps la proposta de menús, ja que et permet disposar dels productes de temporada en el moment òptim de qualitat i excel·lència.

A més, també és important parlar amb el teu proveïdor per establir quin és el millor moment per disposar-ne.

D’aquesta manera, podràs anticipar-te i sorprendre els teus clients amb una proposta diferent.

Un exemple: les cireres

productes de temporadaActualment, és època de cireres. La clau és donar-li la màxima versatilitat i incorporar el producte de temporada en diferents plats de la teva proposta gastronòmica.

Per exemple, les possibles opcions que proposo serien les següents:

  • Elaborar un gaspatxo de cireres com a entrant o primer plat.
  • Preparar una guarnició a base de cireres. Com per exemple un magret d’ànec amb cireres saltejades.
  • Com a opció de postres, podem elaborar una Torrada de Santa Teresa acompanyada de gelat de cireres.

Assolim: Compromesos amb la màxima qualitat

A Assolim som conscients de la gran demanda que generen els nostres clients juntament a la estacionalitat i planificació de les seves propostes culinàries.

Per això treballem conjuntament amb els nostres “partners” proveïdors, amb l’objectiu de subministrar la disposició dels productes clau de temporada, satisfent i assegurant les necessitats requerides pels consumidors envers a la estacionalitat vigent.

Garantim la màxima frescor i conservació de les propietats organolèptiques i nutricionals, aprofitant el moment òptim de collita amb la elaboració i producció, oferint així el millor producte per als nostres clients durant tot l’any.