La cuina és un art que requereix paciència, dedicació, constància i sobretot ganes d’aprendre. Per això, sempre són benvinguts tots aquells consells de cuina que ens permeten millorar, connectar amb el nostre equip i satisfer les necessitats dels nostres clients.

Em presento. Soc el Paul Raynal, xef corporatiu d’Assolim, companyia referent en la distribució de productes frescos i congelats. En aquest article, vull compartir una sèrie de recomanacions que, com a professional del món de la restauració i l’hostaleria, facilitaran al màxim el teu dia a dia.

A continuació, et presento una petita guia d’aquells consells que considero que tot xef hauria d’aplicar a la seva cuina per garantir un excel·lent servei:

  1. Utilitza producte ultracongelat d’excel·lent qualitat
  2. Controla la ració adequada per cada client pesant tots els ingredients
  3. L’oferta gastronòmica sempre ha d’anar alineada amb l’espai i equip de cuina que disposes
  4. Els productes de cinquena gamma són una bona eina per agilitzar processos
  5. El rol del proveïdor és essencial per optimitzar el teu temps i comptar amb un ampli assortiment de producte

La importància de la qualitat del producte

El primer consell per aplicar a la cuina d’un restaurant, bar o qualsevol altre establiment del canal Horeca està relacionat amb el producte i la seva qualitat.

Com a xef executiu d’Assolim, soc conscient de la importància de comptar amb productes d’excel·lent qualitat, especialment quan es tracta de producte ultracongelat.

A més, alguns dels beneficis del producte ultracongelat són l’allargament de la vida útil de l’aliment i la seva capacitat per reduir el malbaratament  del producte. Això es deu al fet que sovint disposen de racions ja estandarditzades que faciliten la planificació, la qual cosa permet aprofitar molt més la matèria primera.

Controlar la ració i els escandalls  

Un aspecte fonamental a l’hora d’elaborar les propostes gastronòmiques del teu establiment és el control de la ració adequada d’ingredients i el cost dels escandalls.

Per aquest motiu, una de les meves recomanacions és pesar sempre tots els ingredients per tal de treballar amb les racions adients per a cada plat i, d’aquesta manera, tenir un control més estricte sobre els escandalls per evitar un excessiu cost econòmic.

Agilitza processos i destina el teu temps en la formació i la creació

La creativitat, les noves idees i la inspiració requereixen temps. Per això, el meu tercer consell per aplicar a la cuina està relacionat amb la inversió del temps. Un dels grans avantatges d’optimitzar processos és poder destinar part dels teus recursos a la creació de nous plats i a explorar noves propostes culinàries.

Agilitzar processos amb productes de cinquena gamma, per exemple, és una molt bona opció per comptar amb un temps extra que et permeti formar al teu equip de cuina sobre tendències, nous productes o diferents formes de cocció i elaboració de les propostes gastronòmiques.

La formació és imprescindible en un sector tan dinàmic, inquiet i en constant canvi com és el nostre.

 Treballa amb excel·lents proveïdors

Comptar amb proveïdors que puguin cobrir i garantir una àmplia  varietat de gammes pel teu establiment és fonamental.  Aquest consell per aplicar a la teva cuina farà que puguis adaptar-te a les diferents tipologies de clients i assegurar la qualitat/preu dels teus productes.

Des d’Assolim treballem amb proveïdors que garanteixen transparència, confiança i experiència. Aquest factor és la perfecta garantia a l’hora d’oferir un excel·lent servei.

I per acabar, un consell extra

Finalment, un dels consells que també pots aplicar a la teva cuina i que contribuirà al fet que el teu negoci tingui cura del planeta és minvar els viatges i centralitzar les teves compres.

Cal destacar que reduir l’impacte del canvi climàtic és una tasca de tots. Per això, una de les mesures que es poden dur a terme des dels restaurants és la reducció de la petjada ecològica.

En definitiva, amb aquest i els anteriors consells per aplicar a la teva cuina podràs treballar de manera més eficient, ràpida i assolint magnífics resultats. Si tens qualsevol dubte o vols comptar amb un assessorament més personalitzat, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Caminem junts!