Elaborar la proposta gastronòmica d’un restaurant és un dels moments més importants a l’hora de posar en marxa el teu establiment o renovar la seva oferta gastronòmica.

A Assolim sabem que triar la proposta gastronòmica d’un restaurant és una tasca a la qual cal dedicar-li temps i atenció, i que pot semblar complexa o difícil, ja que d’ella depèn, en gran manera, els resultats del teu establiment.

No obstant això, des d’Assolim defensem que la proposta gastronòmica d’un restaurant és quelcom evolutiu, per tant, pot anar renovant-se amb el temps i no és definitiu.

Per tal de facilitar-te aquesta tasca, en aquest article et presentem diverses pautes que cal considerar en el moment d’elaborar la proposta gastronòmica d’un restaurant.

Ser fidels a la nostra essència

En primer lloc, la proposta gastronòmica ha de ser un reflex del nostre restaurant, per tant, ha d’anar alineada amb els nostres valors corporatius, la missió, la visió i, fins i tot, els nostres orígens.

L’oferta gastronòmica d’un restaurant parla molt d’ell. Per aquest motiu, és important que allò que oferim representi la nostra identitat corporativa i, en definitiva, qui som.

Des del tipus d’aliment que seleccionem, la qualitat dels productes i la matèria primera amb la qual treballem o les diferents maneres d’elaboració i cocció d’un producte.

Conèixer les tendències del canal Horeca

proposta gastronomica d'un restaurantLa restauració es caracteritza per ser un dels sectors més dinàmics i canviants del moment, ja que és un àmbit que s’adapta i crea ràpidament noves tendències i hàbits de consum.

Des d’Assolim som conscients de la importància de conèixer les tendències que han agafat més força al sector per poder satisfer les demandes dels consumidors.

Aquest fet és essencial a l’hora d’elaborar la teva proposta gastronòmica, ja que t’ajudarà a estar a l’altura de les expectatives dels teus clients.

Durant aquest 2022, les tendències que s’han imposat són la gastronomia tradicional, la cuina de proximitat, els nous hàbits de consum com, per exemple, el brunch, les propostes innovadores com els poke bowls, o el servei delivery, entre d’altres.

Debilitats, fortaleses, amenaces i oportunitats

De la mateixa manera que és important tenir en compte les tendències del sector i què espera el client de nosaltres, també és fonamental revisar l’oferta gastronòmica que presenta la zona o districte en el qual es troba el teu restaurant. Aquest és un aspecte clau, ja que es tracta d’oferir propostes interessants, no repetitives i que tinguin un valor diferencial respecte a la competència.

Un altre factor rellevant d’analitzar és el tipus de públic al qual es vol atraure amb la nostra oferta gastronòmica i si aquest coincideix amb el perfil que es troba a la zona.

La planificació també té un paper clau durant l’elaboració de la proposta gastronòmica d’un restaurant. Ser conscients dels preus del mercat i de la quantitat de productes de la qual disposem ens ajudarà a optimitzar el menjar i evitar el malbaratament.

Tindre clar quin cost real te cada plat o ració és fonamental per tindre un total control i supervisió dels escandalls. Això ens ajudarà a disposar un preu de mercat i competitiu cap al client en tot moment, a més de mantenir la productivitat del teu negoci amb els marges òptims.

Finalment, és imprescindible ser conscients de les nostres capacitats i limitacions. Això significa que la proposta gastronòmica d’un restaurant ha d’adaptar-se a les nostres possibilitats quant a recursos materials, instal·lacions i equip humà.

En definitiva, es tracta de fer un DAFO, és a dir, una anàlisi de les nostres debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats per conèixer-nos millor com a restaurant i saber més sobre el nostre entorn.

proposta gastronomica d'un restaurantFes del producte de proximitat el teu segell

La cuina senzilla i els productes de kilòmetre zero juguen un paper clau en la nostra alimentació.  Cada vegada més consumidors demanden un producte de proximitat, natural i de qualitat.

La cuina de proximitat t’oferirà grans avantatges en l’àmbit econòmic, ja que podràs aconseguir les matèries primeres a un preu més competitiu, i et permetrà variar bastant la proposta gastronòmica, segons la temporada.

Confia en Assolim

proposta gastronómica d'un restaurantA Assolim comptem amb més de 60 anys d’experiència en el sector de la restauració. Oferim un servei integral per a la teva cuina que va des de l’assessorament en l’elaboració de les cartes, la gran selecció de productes Premium fins a la distribució de les solucions culinàries més adients per a tu.

Som conscients de la importància de realitzar una excel·lent proposta gastronòmica d’un restaurant. Per això, volem oferir-te totes les facilitats i comoditats per aconseguir l’èxit en el teu negoci.

No dubtis a contactar amb nosaltres. El nostre equip expert estarà encantat d’assessorar-te personalment.