El món de la gastronomia cada cop és més ampli i, en conseqüència, la competència també és major. Per això, les petites decisions són les que poden marcar la diferència. A l’hora d’incorporar plats deliciosos i saludables al teu menú, cuinar amb olis vegetals pot suposar el canvi que necessites.

olis vegetals

A Assolim som conscients de la importància de conèixer les tendències culinàries del sector, així com prioritzar les opcions més saludables. En aquest post, us revelem els secrets rere dels olis vegetals que t’ajudaran a prendre la millor decisió pels teus menús professionals.

Què són els olis vegetals?

Els olis vegetals sĂłn greixos extrets de plantes, llavors o fruits secs.

Avui en dia, podríem dir que són fonamentals a la cuina perquè el seu ús està cada cop més estès. La seva popularitat es deu al fet que milloren la textura i optimitzen certs mètodes de cuina com els saltats i els fregits.

Tipus d’olis vegetals mĂ©s populars en restaurants

olis vegetals

  • Oli d’oliva: L’oli d’oliva Ă©s un dels mĂ©s populars a la dieta mediterrĂ nia. El seu caracterĂ­stic sabor i els seus mĂşltiples beneficis per a la salut el converteixen en una de les opcions favorites per a la cuina. Aquest tipus d’oli Ă©s ric en antioxidants i greixos monoinsaturats.
  • Oli de gira-sol: GrĂ cies a la seva versatilitat, es pot utilitzar en una Ă mplia gamma de plats, aixĂ­ com en diferents tècniques com l’enfornat. ContĂ© una gran quantitat de vitamina E i Ă cids grassos, bons per a la salut cardiovascular.
  • Oli de soja: Ideal per a saltats, fregits, enfornats i amanides pel seu caracterĂ­stic i especial sabor. Aquest tipus d’oli vegetal Ă©s ric en Ă cids grassos i vitamina K.
  • Oli de coco: L’oli de coco tĂ© un aroma i sabor distintius, que poden afegir un toc especial a les teves receptes. Tot i que contĂ© greixos saturats, els experts diuen que sĂłn mĂ©s fĂ cils de metabolitzar.

CaracterĂ­stiques dels olis vegetals

  • Sabor i aroma: El sabor i l’aroma de l’oli poden condicionar el resultat dels teus plats. Per això, Ă©s important tenir en compte quins sĂłn els olis que completaran millor cada recepta.
  • Beneficis nutricionals: Alguns olis, com el d’oliva, sĂłn rics en greixos saludables que poden ser beneficiosos per a la salut cardiovascular.
  • ConservaciĂł dels olis vegetals: Per mantenir els beneficis nutricionals dels olis vegetals, aixĂ­ com la seva textura i sabor, Ă©s important conservar-los en llocs frescos i foscos.

Escollir l’oli vegetal adequat pot ser una decisió difícil, però també pot marcar la diferència i elevar qualsevol recepta. Els olis vegetals, a més d’influir en el sabor i la textura dels plats, també poden afectar positivament la salut. Per això, és important conèixer les característiques i els beneficis de tots els tipus d’olis. Així podràs prendre les decisions més encertades per a la qualitat dels teus plats i la satisfacció dels teus clients.

olis vegetals

A Assolim, ens assegurem d’oferir una àmplia gamma d’olis vegetals d’alta qualitat per satisfer totes les teves necessitats culinàries. Contacta amb nosaltres per obtenir més informació sobre els nostres productes i com podem ajudar-te a millorar la teva cuina professional.