Fregir és una tècnica culinària que requereix precisió i coneixement per aconseguir resultats òptims. En el sector de la restauració, obtenir fregits perfectes pot elevar la qualitat dels plats i satisfer les expectatives dels clients més exigents.

Com a xef corporatiu d’Assolim, compartiré les tècniques fonamentals, els olis especials i els consells professionals que et permetran dominar l’art del fregit i destacar en el món de la gastronomia.

Acompanya’ns!

Tècniques per a perfeccionar la fritura

 • Selecció dels ingredients: L’elecció dels ingredients és fonamental per obtenir l’èxit en les teves elaboracions. Comença sempre amb productes frescos i de temporada, ja que aquests no només garanteixen un sabor superior, sinó que també milloren la seva textura.
 • Preparació: Un tall uniforme dels aliments és crucial per assegurar una cocció equitativa. Això no solament facilita fregir els aliments de manera més homogènia, sinó que millorarà l’aspecte i la consistència del plat final.
 • Control de la temperatura: Mantenir una temperatura constant de l’oli és clau per obtenir resultats òptims. És recomanable utilitzar un termòmetre de cuina per a monitoritzar i assegurar que l’oli arribi a la temperatura ideal abans d’afegir els aliments.

aconseguir fregits perfectesQuan l’oli escalfat comença a desprendre fum, és senyal que ha arribat a la seva temperatura màxima admesa. Si això passa, els nutrients comencen a degradar-se i es poden producir substàncies nocives per al consum.

 • Utensilis adequats: Escollir una olla o fregidora amb capacitat suficient és essencial per evitar l’amuntegament dels aliments. A més, facilita una millor gestió de l’oli.
 • Tècnica d’immersió: És important submergir els aliments lentament a l’oli calent per evitar les esquitxades i assegurar un fregit uniforme.
 • Temps de cocció adequat: És important controlar el temps de cocció per evitar que els aliments es cremin.

La nostra proposta d’olis

 • Oli d’oliva verge extra: Aquest oli ofereix un sabor ric que encaixa perfectament amb plats mediterranis com croquetes, calamars a la romana i patates braves. Té un punt de fum mitjà-alt, ideal per a fregits a temperatures moderades.
 • Oli de coco: Amb el seu deliciós aroma a coco i un alt punt de fum, aquest oli és ideal per a fregir dolços com bunyols, xurros i pastissets de fruita. Aporta una textura cruixent a les elaboracions.
 • Oli d’arrossegament: L’oli d’arrossegament és conegut per la seva neutralitat de sabor i la seva alta resistència a l’oxidació. És ideal per a fregits lleugers com verdures, peixos i mariscs.
 • Oli de gira-sol: Amb un sabor lleuger i un punt de fum alt, l’oli de gira-sol és una opció versàtil per a tota mena de fregits. És ideal per a plats com arancini, tempura i pollastre fregit.
 • Oli gira-sol alt oleic: Es tracta d’un oli especialment recomanat per a fregir gràcies al seu 80% d’àcid oleic. Permet que els productes fregits absorbeixin molt menys oli i, per tant, siguin més lleugers.

Alguns consells imprescindibles

 • Filtrar l’oli després de cada ús: És necessari per eliminar els residus i prolongar la seva vida útil. Per tal de protegir-lo de la llum i la calor, es recomanen els recipients hermètics.
 • Evitar el sobrecarregament: És millor fregir en petites quantitats per garantir una cocció uniforme.
 • Experimentar amb maridatges: Es poden aprofitar els diferents olis i tècniques de fregit per crear combinacions úniques i sorprenents que captivin els paladars dels comensals.
 • Capacitació del personal: Cal assegurar que tot el teu personal conegui les tècniques de fregit i sigui conscient de la importància del control de la temperatura i la qualitat dels ingredients és essencial. Per a això, recomanem realitzar sessions de formació periòdiques.

A Assolim creiem que dominar l’art del fregit és fonamental per aconseguir resultats excepcionals en el sector de la restauració. Coneixent les millors tècniques, seleccionant els olis adequats per a cada ocasió i amb els nostres consells professionals, podràs elevar la qualitat dels teus plats i sorprendre els teus clients.

Bon profit!

aconseguir fregits perfectes