En el món de l’alimentació i la nutrició, el terme “superaliments” s’ha convertit en tendència. Aquests aliments, rics en nutrients i beneficis per a la salut, han captivat l’interès dels consumidors i s’estan integrant cada vegada més en els nostres àpats diaris.

Però, què significa realment? En aquest article, des d’Assolim, explorarem amb tu què són els superaliments, per què són considerats tan beneficiosos per a la nostra salut, i com poden incorporar-se als establiments Horeca?

Endinsem-nos!

Definint els superaliments

Els superaliments poden definir-se com aquells aliments rics en nutrients, antioxidants, vitamines i minerals. Són considerats beneficiosos per la seva capacitat per contribuir a la prevenció de malalties, millorar la salut general i fins i tot potenciar la longevitat.

Els beneficis dels superaliments

Els superaliments  són elements claus al sector Horeca, pel fet que són beneficiosos tant per als consumidors com per al teu establiment.

En primer lloc, aquests aliments ofereixen múltiples beneficis per a la salut, incloent-hi la millora de l’energia i la vitalitat, la reducció del risc de malalties cròniques, i el suport a un sistema immune sa.

D’altra banda, els superaliments també satisfan les demandes culinàries dels consumidors i són una excel·lent manera d’adaptar-se a les tendències i a les expectatives més actuals dels clients.

Exemples de Superaliments

  • Quinoa: Aquesta petita llavor no només és una font prodigiosa de proteïnes completes, rica en fibra, minerals com el ferro i el magnesi, i vitamines, sinó que també és extremadament versàtil. Pot ser utilitzada en una àmplia gamma de plats, des d’amanides fins a guisos. Referència Assolim: F4490 QUINOA AMB VERDURES 1KG #6 FINDUS, un producte ideal per incorporar en el teu menú per la seva qualitat i versatilitat.

  • Alvocat: Ric en greixos saludables, vitamina E, i potassi. Perfecte per a guacamole, amanides, o com a acompanyament en hamburgueses vegetarians. La seva textura cremosa i sabor suau l’han convertit en un favorit. Referència Assolim: M739 ALVOCAT DAUS 10*1KG, facilita la incorporació d’aquest superaliment en diverses preparacions.
  • Fruits del Bosc (maduixes, nabius, gerds): Aquests fruits estan carregats d’antioxidants i són ideals per a postres, batuts, o amanides. Referència Assolim: BR321 FRUITES DEL BOSC 6 VAR. 2.5KG #4 CROP´S, ofereix una combinació exquisida per enriquir el teu menú.
  • Col Kale: Coneguda per les seves vitamines A, C, K, calci, i ferro. Versàtil en amanides, sucs, o com a crispetes. Referència Assolim: F2302 HAMBURGUESA KALE QUINOA 75GR 3*1.2KG FIN, és un producte innovador que ressalta la versatilitat del kale.

  • Llavors de Chia: Font increïble d’omega-3, fibra, i proteïnes. Poden ser utilitzades per espessir salses o fer pudings. Referència Assolim: S2434 NACHOS CHIP AMB CHIA 12*454GR, aporta un toc saludable i innovador als teus plats.
  • Cúrcuma: Amb propietats antiinflamatòries gràcies a la curcumina. Ideal en currys, guisats, o tè. Referència Assolim: R282 TIRES POLLASTRE AL CURRY 3*1KG PRIELA, un exemple de com integrar aquesta espècia en plats saborosos.

Els superaliments al teu negoci

Per als negocis d’alimentació enfocats al sector Horeca, incorporar superaliments al menú pot ser una estratègia clau per atreure clients conscients de la seva salut.

Aquesta estratègia inclou la creació de plats innovadors i saludables que no només satisfan el paladar, sinó que també aporten beneficis nutricionals.

A més, es tracta d’una oportunitat per destacar en el mercat i el canal Horeca, i diferenciar-se d’altres establiments.

La diversificació d’ofertes amb ingredients com la kale, la cúrcuma o l’açaí, denominats superaliments, permet ampliar el públic del teu restaurant, a més de complir amb les expectatives dels consumidors moderns que busquen aliments que els ajudin a mantenir-se sans i actius.

Les propostes gastronòmiques d’Assolim

Des d’Assolim sabem la importància d’adaptar-se a les noves tendències i respondre a les necessitats i expectatives dels nostres clients més fidels.

És per això que creiem rellevant valorar la incorporació de superaliments a les propostes gastronòmiques dels vostres menús o cartes, sempre que vagin alineades amb la vostra filosofia i essència.

Algunes propostes gastronòmiques elaborades amb superaliments són l’amanida amb quinoa i alvocat, el smothie bowl d’açaí, el salmó amb llavors de sèsam, els tacos vegetarians de tofu amb salsa de cúrcuma o el bowl de poke amb algues marines, entre moltes altres.

Si vols saber més sobre els superaliments o requereixes assessorament per la seva elaboració, no dubtis a contactar amb nosaltres. El nostre equip es posa a la teva disposició per orientar-te.