La cuina fusió és una de les tendències que més ha crescut durant els últims anys i que va guanyant popularitat al sector de la restauració i l’hostaleria.

Aquest concepte de cuina, que va aparèixer fa dècades als Estats Units, suposa la combinació de diferents cultures i la fusió de les seves gastronomies i tècniques. Els plats de cuina fusió, per tant, estan elaborats a partir de preparacions provinents de diferents països.

La creativitat i la immigració són part dels orígens d’aquesta cuina tan particular i popular en els últims anys.

Des d’Assolim volem apropar-te, en aquest article, el concepte de cuina fusió i a les seves característiques perquè puguis incorporar-lo a la proposta gastronòmica del teu restaurant.

La clau de la cuina fusió

cuina fusióA l’hora d’elaborar un plat de cuina fusió és imprescindible conèixer en profunditat les diferents cultures gastronòmiques dels països en qüestió. No es tracta de barrejar diferents ingredients o preparacions perquè sí, sinó de trobar el sentit a cada mix de sabors perquè l’essència del plat quedi intacta.

El seu procés consisteix a utilitzar un plat tradicional com a base i posteriorment combinar-lo amb plats secundaris d’altres llocs del món.

La cuina fusió aporta un segell d’originalitat, diferenciació i experiència que farà únic al teu restaurant.

Alguns exemples de cuina fusió és la cuina Nikkei, una gastronomia que deriva de la barreja dels ingredients i sabors del Perú amb les tècniques de cuina japonesa. El ceviche, per exemple, és una gran mostra d’aquest tipus de cuina.

D’altra banda, la cuina Tex-mex també és un altre exemple de cuina fusió. En aquest cas, es combina la cuina mexicana amb l’estatunidenca.

Finalment, el pollastre Tikka Masala és el resultat de la combinació dels sabors provinents de Gran Bretanya i de la cuina índia.

Des d’Assolim t’animem a endinsar-te en aquesta cuina oberta i innovadora i trobar les teves propostes a partir d’excel·lents matèries primeres.

Aposta per la cuina fusió i deixa’t assessorar per Assolim

Vols aportar creativitat a les teves receptes i oferir propostes gastronòmiques que aportin un valor afegit als teus comensals? Sorprèn els teus clients amb la cuina fusió i incorpora tendències i tècniques d’arreu del món a les teves receptes tradicionals.

Des d’Assolim som conscients de l’exigència que presenta el sector de la restauració i l’hostaleria. Un sector dinàmic, canviant i en el qual és fonamental anticipar-te a les demandes dels teus clients i satisfer les seves expectatives.

Per aquest motiu, volem convertir-nos en el teu partner i facilitar-te el dia a dia. Ens posem a la teva disposició per oferir-te el nostre assortiment de matèria primera de gran qualitat amb la qual podràs elaborar originals receptes. A més, si ho requereixes, podràs comptar amb l’assessorament dels nostres especialistes i l’experiència del nostre xef executiu, per confeccionar la teva carta de cuina fusió.

Contacta amb Assolim.