Com cada any, el sector de la restauració i l’hostaleria inicia la temporada d’estiu posant èmfasi en els aliments i plats en tendència i més demandats pels consumidors.

Molts d’ells corresponen a les tendències i nous hàbits de consum que ens han anat acompanyant durant l’any, altres són bàsics que es repeteixen estiu rere estiu.

En aquest article et mostrarem algunes de les tendències, propostes o plats que s’estan imposant per aquesta temporada d’estiu.

El Poke bowl, una de les tendències foodies per aquest estiu

Lleuger, refrescant i saludable. Aquestes tres característiques defineixen l’essència dels poke bowls i són algunes de les raons de la seva elevada popularitat, especialment en els mesos més calorosos de l’estiu.

Aquest plat de moda tan fàcil i ràpid de preparar consisteix en la combinació de verdures, fruites, fonts de proteïnes o hidrats de carboni. Tu decideixes!

La seva particularitat principal és que se serveix en un bol i es juga amb els colors i la diversitat dels diferents aliments per crear plats visualment estètics a la vegada que saborosos.

El Poke bowl és una manera perfecta, innovadora i més atractiva d’introduir aliments més saludables i propostes equilibrades. A més, si realitzes un servei de delivery o take away, cal destacar que són moltes les empreses que opten per utilitzar packagings més naturals i sostenibles amb materials biodegradables.

La salut i la cura del medi ambient comença al teu bol!

Passió per les amanides

La cuina senzilla i els productes de kilòmetre zero juguen un paper clau en la nostra alimentació. Per això, les amanides són sempre un dels plats estrella de l’estiu.

A més, cal afegir que es tracta d’un plat que requereix poc temps d’elaboració, és fresc i compta amb una interminable varietat de versions per no avorrir-te mai.

Vegetals, llegums, ou, carn peix, cereals, fruits secs, etc. Les possibilitats són infinites!

Si tries els ingredients adequats pot convertir-se en un plat únic. No oblidis dos aliments claus, en tendència i que no poden faltar en la teva amanida: la quinoa i l’alvocat.

Mentre la quinoa es caracteritza per la seva aportació proteínica i la seva aposta per una alimentació més ecològica , l’alvocat és considerat un dels aliments més saludables del planeta, ja que conté més de 25 nutrients essencials.

Paelles i arrossos d’estiu

Tornar als orígens. La gastronomia tradicional i els sabors més clàssics segueixen a l’alça. De fet, és tracta d’una de les tendències en hostaleria que ens ha acompanyat aquest 2022.

I quina millor manera de seguir aquesta tendència que amb un dels plats protagonistes de cada estiu?

La paella és una proposta que es repeteix en la temporada de vacances, especialment en aquells establiments i negocis situats a ciutats o municipis costers.

No obstant això, cal mencionar que l’arròs és un aliment realment versàtil i la paella no és la única manera de cuinar-lo. Arrossos mariners, tradicionals, innovadors o exòtics, de muntanya, etc. L’èxit radica en aprofitar els productes i aliments de temporada de cada zona.

Adapta’t a les tendències amb Assolim

A Assolim comptem amb més de 60 anys d’experiència en la distribució de productes frescos i congelats al canal Horeca, i volem oferir-te totes les facilitats i comoditats per aconseguir l’èxit en el teu negoci.

Per tal d’adaptar-nos a les necessitats actuals dels nostres clients i respondre a les particularitats de cada temporada, posem a la teva disposició un conjunt de productes ideals per a l’estiu, així com un assortit de productes del mar i un seguit de referències vegetarianes i veganes que no poden faltar al teu establiment.

Amb Assolim gaudiràs dels sabors de l’estiu!