Assolim és una empresa compromesa amb la sostenibilitat i la responsabilitat social. Per aquesta raó, ha fet un pas significatiu cap a un futur més ecològic en iniciar l’electrificació de la seva flota de camions en col·laboració amb JAC Motors Ibèria.

L’acció s’emmarca en la seva política de responsabilitat corporativa, que busca reduir la petjada de carboni i promoure pràctiques més sostenibles en totes les seves operacions. Actualment, Assolim compta amb tres camions elèctrics IJAC 7.5, un model que destaca per la seva tecnologia avançada i eficiència energètica. Aquest tipus de camió té una autonomia real de 230 quilòmetres, una capacitat de bateria de 107 kWh i pot aconseguir una velocitat màxima de 90 km/h.

Gràcies al seu sistema de càrrega ràpida, el camió pot estar llest per a operar amb només 55 minuts de càrrega, optimitzant així els temps d’inactivitat i augmentat la productivitat.

Expansió de la flota de camions en l’àmbit regional

Assolim planteja ampliar la seva flota de camions elèctrics en els pròxims mesos, amb l’objectiu de cobrir diverses zones estratègiques com Sabadell, Terrassa, l’Anoia i, si és possible, el Penedès. Aquesta expansió permetrà a la companyia millorar la seva eficiència operativa i reduir significativament les emissions de CO2, contribuint al benestar del medi ambient i la qualitat de l’aire en àrees urbanes en les quals opera. S’estima que cada camió elèctric de 7,5 tones podria evitar l’emissió de 10 tones de CO2 a l’any, la qual cosa suposaria una reducció significativa en la petjada de carboni de l’empresa.

Beneficis econòmics i mediambientals

Els estudis per a optimitzar costos realitzats per Assolim indiquen que la transició a vehicles elèctrics podria generar un estalvi mensual d’entre 450 i 500 euros en comparació amb els camions de combustió tradicionals, prenent com a base els preus de l’electricitat a finals de 2022. Suposaria un estalvi anual de 6.000€ per camió, un total de 18.000€ entre els tres camions en matèria de combustible.

A més, s’estima que cada camió elèctric de 7,5 tones pot evitar l’emissió de 10 tones de CO2 a l’any, la qual cosa representa una reducció significativa en la petjada de carboni de l’empresa.

El compromís d’Assolim amb la sostenibilitat

L’electrificació de la seva flota de camions és una demostració més del compromís d’Assolim amb la sostenibilitat i la innovació. La companyia creu que l’adopció de tecnologies netes no és únicament una responsabilitat empresarial, sinó una oportunitat per a liderar el canvi cap a un futur més eficient i ecològic. D’aquesta manera, Assolim i JAC Motors Ibèria continuaran treballant junts per a ampliar la iniciativa i continuar impulsant l’adopció de tecnologies sostenibles en el sector del transport i la logística.