L’hostaleria es troba en un moment d’evolució constant. Els últims anys han mostrat la importància d’adaptar-se a les necessitats del moment. Per aquest motiu, és essencial tenir en compte les pròximes tendències del sector de la hostalería i què espera el client del nostre negoci.

En aquest article et mostrarem algunes de les tendències, costums i innovacions que s’estan imposant pels pròxims mesos de 2022.

Un sector en constant canvi

Abans de mencionar les diferents tendències en hostaleria per aquest 2022 és important comentar que el sector de la restauració, de la mateixa manera que el sector turístic, ha patit les dures conseqüències de la pandèmia de la covid-19 i ha hagut de reinventar-se en temps rècord.  Per tant, es pot afirmar que aquest és un sector en constant canvi i en el qual és difícil fer pronòstics estables i ferms.

No obstant això, al llarg d’aquests mesos, diverses tendències han anat agafant cada cop més força:

Augment del servei delivery i take away

 

Durant la pandèmia el servei delivery va ser un dels fenòmens més rellevants. Aquesta opció, que abans de la covid-19 podia plantejar-se com a minoritària, va passar a convertir-se en protagonista del sector HORECA. Actualment, el delivery segueix en el nostre dia a dia. Per aquest motiu, molts establiments han adaptat la seva oferta per oferir aquests serveis tan demandats pels clients.

La importància de la sostenibilitat

 

La reducció d’envasos de plàstic és una tendència totalment en auge. Aquesta acció és bàsica i necessària per a una ciutadania cada cop més crítica i que es preocupa pel medi ambient. Moltes empreses opten per utilitzar packagings més naturals i sostenibles amb materials biodegradables. Aquesta és i serà una de les grans tendències per aquest 2022 i amb ella, a més, aconseguiràs que el teu negoci contribueixi a cuidar el medi ambient.

Món digital

La digitalització és encara una tasca pendent de molts establiments a l’hostaleria. No obstant això, és indispensable per arribar a tota la ciutadania i estar en el punt de mira dels teus clients. La digitalització, a més de ser una gran eina de gestió interna i un recurs fonamental, és una perfecta manera de crear la presència digital del teu negoci. Això es pot realitzar mitjançant la creació de pàgines webs o a través de les xarxes socials, especialment Instagram.

Nous hàbits de consum

La pandèmia ha canviat radicalment els hàbits de consum dels comensals. Des de la reducció d’aforament, l’adaptació als horaris de tancament, fins a les polítiques de cancel·lació més estrictes. Molts restaurants han hagut de remodelar certes zones per obtenir més espai i compensar la reducció d’aforament.

L’experiència més enllà del restaurant

L’entreteniment s’ha convertit en l’element clau del sector hostaler. Els negocis híbrids són una de les tendències que s’imposen aquest 2022. Es tracta d’establiments que volen que els seus clients siguin els protagonistes d’una experiència única i que vagi més enllà dels serveis habituals d’un restaurant.

Per això, molts negocis han incorporat concept stores, cursos i escoles de cuina per a clients o han organitzat la visita d’un xef reconegut durant una data concreta per oferir els seus menús a un preu tancat.

Tornar als orígens

La gastronomia tradicional, la cuina senzilla i els productes de kilòmetre zero es troben en total reivindicació. El client reclama els sabors més naturals i l’adaptació de les receptes més clàssiques i de temporada. Els restaurants han de saber adaptar-se als requeriments dels seus clients i a una oferta més personalitzada sense perdre la seva essència.

Pujada de preu de les matèries primes

Cal destacar que, durant els últims mesos, les tensions generades per la inflació i l’encariment de matèries primes, l’energia i el transport ha arribat també al sector de l’alimentació. Per aquest motiu, les dificultats en la disposició, la fabricació i la distribució de productes ha provocat un augment de preus que afecta directament al canal Horeca.

En definitiva, diversos portals de referència en el model empresarial de restaurants com Gastroeconomy i Barcelona Culinary Hub recullen aquestes tendències i molts altres factors que repercutiran al sector hostaler durant aquest 2022.

A Assolim comptem amb més de 60 anys d’experiència en la distribució de productes frescos i congelats al canal Horeca, i volem oferir-te totes les facilitats i comoditats per aconseguir l’èxit en el teu negoci.