La distribució de carn per al teu establiment és un factor a considerar a l’hora de garantir la frescor, la qualitat i la varietat dels productes.

En aquest article, tractarem la importància de la distribució de carn al teu negoci i et presentarem les implicacions que cal considerar tant per triar adequadament al teu proveïdor com per realitzar el servei de manera excel·lent.

La importància de la carn de qualitat al teu menú o carta

La carn exerceix un paper fonamental en el menú o carta de qualsevol restaurant. La seva presència aporta una varietat de sabors, textures i opcions culinàries que atreuen els comensals i satisfan les seves demandes.

A més, és una matèria primera que ofereix una versatilitat incomparable a la cuina. Permet elaborar multitud de plats per adaptar-se als diferents hàbits dels consumidors i elevar el prestigi culinari de qualsevol establiment.

“Espanya és un dels països on el pes de la carn i el peix als menús és molt gran”. Així ho explica Borja Beneyto, cofundador de la consultora de marketing i gestió de l’àmbit gastronòmic Brandelicious al diari El Periódico. Aquest factor explica l’elevada presència de carn als menús i cartes dels restaurants.

No obstant això, cal tenir en compte que el context actual d’inflació està provocant que cada cop es consumeixi menys proteïna animal. Per aquest motiu, Beneyto assegura que “els restaurants hauran de controlar molt la carn que s’ofereixi per mantenir els preus”.

Les tendències de consum i la distribució de carn

distribucion de carneLa distribució de carn i, per descomptat els proveïdors de carn com Assolim, han d’adaptar-se a les tendències i hàbits de consum de la societat per tal d’ajustar-se a les seves necessitats i generar una experiència positiva.

Per això, és necessari que, com a restaurador, apostis per un distribuïdor de carn amb una gran varietat de producte per respondre a les diferents exigències de cada tipus de client: restaurants, hotels, col·lectivitats, taperies, etc. Entre les varietats de carn més utilitzades als restaurants es troba la carn de porc, per elaborar costelles, llom i cansalada, la carn de pollastre i la de gall d’indi.

El distribuïdor de carn també s’ha d’adaptar en el tipus de talls: filets, lloms, pit de pollastre, mitjanes, etc.

A més, altres tendències de la societat que guanyen cada cop més popularitat i afecten la restauració són l’aposta pels productes de proximitat i de kilometre 0, i el tracte animal que es proporciona per part de les empreses proveïdores. És en aquest punt en el qual, com assenyala Beneyto, entra un nou perfil de consumidor que “demanda productes sostenibles, de proximitat i amb un mínim impacte mediambiental”.

En aquesta mateixa línia, l’origen de la carn també juga un paper clau. De fet, una de les tendències que explica el diari de gastronomia The Gourmet Journal és el retorn a les receptes d’origen i sabors tradicionals.

Possibles utilitzacions de la carn al teu menú o carta

Quant a tendències en tipus de presentacions, l’aposta per la simplicitat és un dels aspectes destacats d’aquest 2023. Com s’indica al diari de gastronomia The Gourmet Journal no es necessita res més que un bon producte i una bona cocció. Entre les coccions, destaquen la brasa i la graella, segons el diari 65 y Más.

A més, un dels plats clàssics de carn que no passa de moda és el steak tartar que, juntament amb el carpaccio, opta per la carn fresca.  En aquests casos, com a restaurador, hauràs de posar  especial focus en la qualitat de la distribució de la carn.

Els proveïdors de carn també han de pensar en el transport i magatzem d’aquesta matèria primera. Els envasats al buit i les safates envasades amb atmosfera controlada aconsegueixen conservar al màxim la qualitat i l’aspecte del producte.

Confia en Assolim com a distribuïdor de carn

Amb una experiència de més de 60 anys en el món de la restauració, som especialistes en la distribució de producte fresc i congelat per al canal Horeca.

Oferim les millors solucions culinàries per cada tipus d’establiment i comptem amb una gamma de carn fresca per a satisfer les necessitats del client i adaptar-nos a les seves demandes.

Al nostre catàleg trobaràs diferents alternatives en formats i talls per adaptar-nos a les utilitats dels productes. Per exemple, tall a daus, a bistec, peces senceres, desossades, amb os o amb talls ideals per a la brasa.

Si requereixes els serveis de distribució de carn i vols assegurar-te de comptar amb un proveïdor que t’ofereixi qualitat, seguretat i un tracte personalitzat, contacta amb nosaltres.